Om mig

Porträttmålning 6Mitt namn är Caroline Galas, jag är aktiv porträttmålare och konstnär

Jag är född 1986 och jag bor på Södermalm i Stockholm. I juli 2014 startade jag mitt företag, Caroline Galas Konst och Porträtt och jag började min verksamhet främst som porträttmålare. Från foto målar jag porträttmålningar med oljefärg på linneduk och skapar då en äkthet som aldrig infinner sig vid utskriven förstoring av ett foto på en kanvas. Det är redan många som uppskattar mina porträttmålningar. Som porträttmålare gillar jag att bli utmanad och tar gärna del av era önskemål.

Jag målar även annan konst som ni kan se under rubriken Oljemålningar. Barnboksillustrationer samt andra illustrationer och akvarellmålningar kan ni också se i mitt portfolio under rubriken Illustrationer.

Mitt intresse för måleri började på riktigt när jag gick en bild, slöjd och kommunikationskurs på Stockholms universitet. Därefter har jag gått en kvällskurs hos konstnären Steven Taipale och en ettårig grundläggande konstutbildning på Studiefrämjandets konstskola Basis.

Efter att jag gått min ettåriga grundutbildning hade jag turen att hitta ateljégruppen Sofiamålarna. Mina porträttmålningar skapar jag i vår gemensamma ateljé på Färgargårdstorget 5 i Stockholm. Jag blev medlem i Sofiamålarna den 1 september 2014.

Uppdrag

2020 Lessebo Handpappersbruk. Illustrationer av tre kända smålänningar. Astrid Lindgren, Vilhelm Moberg och Elin Wägner.

2017 Svenska Bowlingförbundet. Ett porträtt av bowlingmästaren Jesper Svensson. På Idrottsgalan den 16 januari 2017 i Globen tilldelades Jesper Svensson priset som Årets Nykomling & Lilla Bragdguldet 2016.

2016 IF Metall. Ett porträtt som pensionspresent.

Utbildningar och meriter

1 års grundläggande konstutbildning på konstskolan Basis.

12 veckors oljemålningskurs med konstnären Steven Taipale.

5 veckors individuell utveckling med konstnären Alex Giebels.

Specialisering bild, slöjd och kommunikation inom Lärarutbildningen på Stockholms universitet.

Jag är legitimerad bildlärare och håller för tillfället kurser i porträttmåleri för medlemmar i Sofiamålarna.

Jag är cirkelledare på Södergården i porträttmåleri, akvarell och hemmafix.

Copyright © www.carolinegalas.se